Wczytuję dane...
Model: 400350
Realizacja zamówienia: 1-3 dni
Koszt wysyłki od: 13.50 PLN
Producent: Browin
Skrócony opis:
Drożdże winiarskie Fermivin VR5, 7 g
Opis produktu

Drożdże winiarskie Fermivin VR5, 7 g

Fermivin VR5 suszone, szlachetne, drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae pochodzące z regionu Burgundii we Francji.

  • Do win czerwonych - Fermivin VR5 to drożdże pozwalające uzyskać najwyższej jakości wina z czerwonych owoców o charakterystycznym posmaku. W zależności od ilości dodanego cukru przygotujesz na nich wina słodkie i wytrawne.
  • Do win długo leżakujących - drożdże idealne do win wymagających długiego okresu dojrzewania.
  • Wina do 16% - drożdże te wykazują wysoką odporność na alkohol, fermentują nawet do 16%.
  • Zakres temperatur 18-32°C - to optymalne warunki fermentacji, w których drożdże Fermivin V5 wykazują pełnie możliwości.
  • Na 10-35 L - jedna saszetka drożdży Fermivin 7013 to odpowiednia ilość do przygotowania od 10 do 35 L nastawu.

Fermivin VR5 to fermentujące do 16% alkoholu drożdże winiarskie, które polecane są do win z aronii, czarnego bzu, czarnych porzeczek, czarnych winogron, czereśni, wiśni, jagód, jeżyn, malin i śliwek. Drożdże te idealnie wydobywają aromat z owoców czerwonych i wysokogarbnikowych, wymagających długiego dojrzewania. W celu uzyskania szybkiego i pełnego odfermentowania, konieczne jest zapewnienie między innymi optymalnej temperatury fermentacji, wynoszącej w przypadku tych drożdży od 18 do 32°C.

Jedna saszetka drożdży jest odpowiednia do przygotowania od 10 do 35 L nastawu winiarskiego.

Suszone drożdże winiarskie Fermivin VR5 są bardzo proste w użyciu, wystarczy krótka rehydratacja - nawodnienie.

Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.

Pełnie możliwości drożdże osiągają przy zastosowaniu pożywek: z witaminą B1.

Składniki:
drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.

Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie pożywki.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr. partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Wymiary opakowania:

  • długość 7,5 cm
  • szerokość ok. 1 cm
  • wysokość 11 cm.

 

Towar prezentowany jest fabrycznie nowy. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

  

       

NOMARTPL

   

   

   

Promocja nie łączy się z innymi rabatami.

 

Wszystkie

informacje

kliknij w

TEN LINK

KROK 1

Robiąc zakupy w sklepie, wybierasz "Przelewy24" jako metodę płatności.

KROK 2

Wybierasz "Raty i płatnośći odroczone"

KROK 3

PayPo opłaca Twoje zakupy, a Ty otrzymujesz zamówienie.

KROK 4

Na spłatę należności dla PayPo masz aż 30 dni.