Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle™ WB-06 saszetka 11.5 g
Pierwsze na świecie drożdże górnej fermentacji stworzone specjalnie dla piw pszenicznych w stylu bawarskim: Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock (Koźlak pszeniczny). Sprawdzą się także do fermentacji tradycyjnych piw żytnich Roggenbier. Drożdże wprowadzają do piwa nuty estrowe i estrowo-fenolowe typowe dla piw pszenicznych (aromat bananów i goździków).
W Polsce używane z powodzeniem przez piwowarów domowych oraz przez wiele browarów rzemieślniczych, w tym laureatow Konkursu Piw Rzemieślniczych - m.in. przez Browar Piwna i Nowy Browar Szczecin (Złote medale KPR w kategorii Hefeweizen)..
Parametry:
- kłaczkowanie i osiadanie: wysokie,
- odfermentowanie: wysokie,
- zalecana temperatura fermentacji: 18-24°C,
- dozowanie: przeciętnie 11.5 g na 20 litrów piwa.
- Opakowanie: saszetka 11,5 g.
Towar prezentowany jest fabrycznie nowy. Do każdego produktu dołączony jest paragon fiskalny lub na żądanie - faktura VAT.